Ter land, Ter zee, In de lucht en onder de grond!
Door: Rene en Stephanie
Blijf op de hoogte en volg Rene & Stephanie
08 December 2010 | Australië, Adelaide
Nu een bericht vanuit Adelaide waar we nu zijn aangekomen na de grootste regen/onweersbuien sinds 1913!!!!
Maar gelukkig was dit meestal 's avonds en 's nachts dus hebben wij er niet veel last van gehad.
Vanaf Tasmanie zijn we de Great Ocean Road gaan rijden.. En het is een Great Ocean. Bij onze eerste campingplek zagen we meteen onze eerste wilde koala, bijna boven ons busje in de boom zitten!!
Dit was erg bijzonder..
De volgende dag reden we verder naar Kenneth River met hele mooie uitzichten van stranden, kliffen enz. In kenneth river was ons vertelt dat daar ook koala's zouden zitten. En dat klopt!!!
Van heel dichtbij zaten ze in de bomen en er stak er zelfs eentje over met een jong op de rug.
We konden maar niet genoeg krijgen van die bijzondere dieren en hebben overnacht bij een camping waar in bijna elke boom op het park een koala zat. Ook deze zaten erg dichtbij en er liep er een vlak langs mij (stephanie) af.
De volgende dag zijn we naar de oudste vuurtoren (Cape Otway) van Australie geweest en hebben deze ook beklommen. Hier hadden we een heel mooi uitzicht.
Maar de mooiste uitzichten zouden nog komen...
De volgende dag maakten we namelijk een rondvlucht met een klein vliegtuigje over deze vuurtoren en de 12 apostelen, helemaal langs de kust en over het regenwoud weer terug.
Dezelfde dag hadden we 's avonds een kanotocht genaamd " de Platypustour"
We hadden dit bijzondere beestje ook al vaker gezien, maar nog niet vanaf een kano. Al peddelend zagen we er enkele voorbij komen. De regenboog kwam die avond ook nog tevoorschijn, en vanaf het water was dit mooi te zien..
Na deze mooie dag hebben we de Great Ocean Road afgereden en kwamen we onder andere langs de beroemde 12 apostelen, de London Bridge, Loch and Gorge en hebben we de Gibson Steps bewandeld om de 12 apostelen vanaf zeeniveau te zien.
Al verder rijdend richting Adelaide kwamen we langs een oud vulkanisch gebied. We hebben een natuurpark bezocht (Tower Hill) wat in een oude vulkaan ligt.
Ook zijn we nog naar een versteend bos geweest genaamd " petrified forrest" en hebben we een flinke wandeling gemaakt naar een Seal colony. Waar we ze vanuit een uitkijkpunt konden bewonderen.
Bij Mount Gambier hebben we de grens van Victoria naar South Australia overgestoken. In Mount Gambier hebben we een Blue Lake (oude vulkaan) bezocht, enkele sinkhole's (gaten/grotten in de grond) bekeken en zijn we afgedaald in een grot.
In deze grotten doen ze ook aan grotduiken.....
Dus al met al hebben we weer veel gezien en alles was even bijzonder..
Greetz from South Australia
08 December 2010 - 08:11
Iris :
You are in paradise!!! Love you! xxxxxxxxx -
08 December 2010 - 09:47
Wil Van Den Ende:
Hallo jullie beiden!Wat een avontuur zeg! en wat een prachtige foto's.Het is daar erg mooi .
Blijf nog maar even lekker weg, want hier is het alleen maar koud brrrrr
veel plezier!
Dikke kus van Henk en mij !!! -
08 December 2010 - 09:58
Ties:
'Tis niet te geleuve,
Zelf zag ik vanmorgen ene kanarie, en nog geel ook. Tot volgend jaar -
08 December 2010 - 11:13
Femke En Rob:
Wat geweldig weer allemaal!!!!
Super mooie foto's weer!!
Ff een update van mij (femke) heb een hernia en zit thuis en krijg 20 december een pijnblok, dus hopelijk dan van de pijn af!! Zou wel fijn zijn iig!!
Lekker van genieten!!!!
Liefs, Fem en Rob -
08 December 2010 - 15:37
Henny Klaassen:
Geniet nog van jullie laatste weken down under.
Tot medio januari.
Fijne feestdagen.
08 December 2010 - 15:53
Piet Piraat:
Wauw!! -
08 December 2010 - 20:06
Fransje:
Superfoto's! Wat fijn dat jullie in zomerkleding kunnen rondlopen....
Haha, heeft Jens een eigen gebouw daar??!! Cool!
dikke x -
09 December 2010 - 07:51
Zonnepitje:
Hi Canaries,
Wow wat een impressies aldaar. Andere dan onze weer-depressies.
Blijf genieten van al dat prachts. Foto's zeggen genoeg.
Gr. Rudo -
09 December 2010 - 11:45
Bianca Van Dongen:
Het blijven stuk voor stuk geweldig mooie foto's. zitten hier ook te genieten van de mooie plaatjes. fijn om te lezen dat jullie het goed maken. een hele levens ervaring om nooit te vergeten,daar kun je zeker trots op zijn. zal over een maandje wel aclimatieseren zijn als jullie weer in nederland zijn. maar daar hoef je voorlopig nog niet aan te denken. maak nog maar veel plezier en geniet van alle mooie/leuke indrukken en natuurlijk van elkaar.
groetjes bianca van dongen -
10 December 2010 - 12:28
Bram En Christel...:
Wat moet ik nog zeggen super..
Wij hebben ook n nieuwtje..
Wij hebben er ook n kleine koala bij...
Jasmijn is geboren op zaterdag 4 dec..
das ook n adventure.. vooral nu nog even maar wel helemaal top,,
genietse daar groeten vanuit gemert....... -
11 December 2010 - 10:55
Jwtje:
da ziet er zuper mooi uit.. doen jullie goed zo.. keep the pix's en story's coming,, haha.. -
11 December 2010 - 23:53
Iris:
Door veel sneeuw en rotweer moeten uitwijken van Minneapolis naar Detroit! Wat een ellende zeg...!!! Nu uuuuuren later eindelijk in een hotel! Ben zo moe.... Morgen pas verder vliegen naar Dallas...!!! Hoe is het daar.....????
Dikke kus vanuit de andere kant van de wereld!!!!!!!!!!!! -
12 December 2010 - 03:12
Ad En Anny:
Wat een geweldige reis hebben jullie zeg, kun je dat ook allemaal wel opslaan ZOVEEL. Maar groot gelijk, geniet ervan. Wij doen het wat rustiger aan, ook veel regen hier in het Westen, (ik zei Oosten) maar dat is niet zo. Wij zitten in de buurt van Brisbane, plaatsje Buddina. We hebben nu al 4 of 5 dagen heerlijk weer ong. 27-29 graden en de zon. Maar vandaag zondag regent het weer. Maar we mopperen niet, want in Nederland is het nog veel erger, sneeuw en vorst. Daar denken we nog maar niet aan. Voor ons begint het al te korten nog maar 2 weken en paar dagen, voor jullie nog een hele tijd. Hebben jullie dat leuke busje nog? We gaan nog Autralia Zoo volgende week.
Alvast ook fijne kerstdagen, Groetjes Ad en Anny Doeiiiiiiiiiiiiiiii -
13 December 2010 - 22:10
Toon En Annie:
Geweldig dat jullie zo genieten, volgende keer blijven wij ook langer!
Fijne kerst, denk aan je rode zakdoek wanne!
17 December 2010 - 13:30
Eddy, Bianca, Max: